The Character Chronicles

Met ‘The Character Chronicles’ creëerde ik een collectie die geïnspireerd is op de film van mijn jeugd. Als kind van de jaren 80 bracht ik veel tijd door in de winkel van mijn familie, DEBA Meubelen. Mijn roots, de meubelwinkel, mijn hobby’s en iconische filmbeelden uit die tijd, vormen samen de setting waartegen het verhaal zich afspeelt.

In de hoofdrol een jonge vrouw. Overdag werkt ze in de meubelwinkel, ’s avonds gaat ze achter haar stikmachine zitten en droomt ze ervan ooit modeontwerper te worden.

Voor de looks in de collectie, baseerde ik me op 7 belangrijke personages met een eigen narratief. Hun individuele verhalen wilde ik tot leven wekken: 7 personages, 7 verhalen, 7 looks.

Door het gebruik van fijne kleuren, prints, interieurs, vormen en een tikkeltje kitsch, schemeren de jaren 80 duidelijk door in de collectie.

En wat met die clown die Tetris speelt, tapdanst op een bar of over matrassen skiet? De fantasierijke elementen van ‘The Character Chronicles’ zijn een ode aan de vrije kinderlijke fantasie. En aan durven dromen.

Bedankt aan iedereen die me de voorbije 4 jaar heeft geholpen en gesteund. You know who you are! Hartje jullie. En ook een speciale dank aan de kleine Anke, die altijd is blijven dromen.

Bekijk hier de trailer van The Character Chronicles:

Disclaimer: Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust geenszins op toeval.